Våren är här – städa ihop grejerna med en plastsäck

Nu är våren här och det är dags att börja greja ute i trädgården och kanske till och med göra en stor vårdstädning där hemma. Innan du kastar dig in i något som kommer ta tid och energi krävs det att du har en bra planering. Och den planeringen börjar med att du har en plastsäck. Det kan låta enkelt och kanske till och med otroligt, men faktum är att du kommer mycket långt med en simpel plastsäck. Antingen börjar du i trädgården och rensar ogräs, krattar ihop löv och plockar upp grenar som fallit ner – och stoppar ner alltsammans i din plastsäck. Eller så kan du slänga gamla mattor, kläder och muttrar i garaget i din plastsäck för att sedan sortera upp det senare. Tänk på att inte slänga allt i brännbart, utan skilja på olika material och metaller.

En plastsäck kan göra vårstädningen rolig och spännande. Kanske är det dags att annordna en loppis och kränga gamla saker? Plocka ihop lite grejer i en plastsäck och märk sedan upp det med olika priser. Var inte för dyr, utan fokusera på att få det som är i din plastsäck sålt. En loppis kan du ordna genom att ställa upp ett bord på din tomt eller hyra ett bord i en lokal. Det ordnas ofta olika loppisdagar. När en plastsäck är klar och sakerna sålda kan du börja plock ihop en ny plastsäck. Vad använder du egentligen? Hur ofta har du gjort glass i glassmaskinen eller pasta i pastamasskinen? Handen på hjärtat, kommer du någonsin använda de prylarna?

Om du inte lyckas få det som finns i din plastsäck sålt kan du åka i väg med grejerna till olika second hand-butiker så som exempelvis någon av Röda Korsets insamlingar. Där kan du lämna in din plastsäck och sedan säljs grejerna till folk som behöver de. Om det är kläder eller leksaker, kan de hamna hos barn i andra länder som har ett behov av just de här sakerna. En god gärning och dessutom får du det lite snyggare där hemma. Det är det perfekta sättet att slå två flugor i en smäll. Men, ta dig inte vatten över huvudet: en plastsäck åt gången räcker. Det är lätt hänt att ambitionerna är stora och att det i slutänden inte blir någonting. Så, börja med en plastsäck, och om det fungerar bra, är det bara att fortsätta. Att skaffa en plastsäck är en perfekt början med i vårstädningen och genom att skänka bort eller sälja innehållet på loppis – blir det en vinna-vinna-situation du inte kan säga nej till.

Comments are closed.