Ta svarta plastsäckar till hjälp när du ska flyttstäda

Har du lovat att hjälpa till att sortera inför en flytt men tycker att det hela har börjat kännas som ett oöverstigligt projekt? Eller är det du själv som ska flytta och har börjat få lätt panik över alla saker du samlat på dig under åren? Eller, du kanske bara är en hjälpsam granne som vill hjälpa till med en flytt? Oavsett vem du är ska du få det bästa tipset när det gäller flyttstädning.

För att lyckas med en flytt krävs att man har ett gäng svarta plastsäckar där man kan ösa ner allt skräp som ska slängas. Tapeter, skolböcker, pärmar, teckningar, matteblock, kärleksbrev – ja, allt som finns kvar sedan många år tillbaka och som förmodligen aldrig kommer att användas igen. Det finns bara en sak att göra; slänga. Svarta plastsäckar gör att du och dina vänner snabbt kan sortera vad som definitivt ska bort och vad som ska sparas. Gosedjur, betyg och fotografier kan vara roliga minnen att ha kvar och bör därför få egna plastsäckar. Saker som du faktiskt tror att du eller någon annan vill titta på i framtiden bör vara kvar. Släng saker med måtta, men glöm inte att spara viktiga minnen i svarta plastsäckar. De är hållbara och rymmer mycket, samtidigt som svarta plastsäckar är enkla att märka med tejp. Skriv bara kategorin på tejpen eller på etiketten – och vips har du struktur och ordning.

Svarta plastsäckar gör att du på ett kick kan få kontroll över alla grejer och att du istället för att packa och inte ha kontroll, kan känna dig lugn under flytten då du vet precis var alla grejer är. Detta gör att du som kompis eller granne kan hjälpa till att sortera och packa på ett effektivt sätt. Var sak har sin plats och se till att alla svarta plastsäckar har en röd tråd, det vill säga att varje plastsäck har ett tema. Det kan vara exempelvis fotoalbum eller skolminnen.

Den största fördelen med att använda sig utav svarta plastsäckar är att de finns att köpa överallt. Alla större varuhus som Ica och Coop säljer svarta plastsäckar, men även mindre butiker och mackar. Detta gör att du alltid kan köpa fler under en flytt och fortsätta sortera. Och när några svart plastsäckar är tömda, ja, då är det bara att fylla de på nytt. Praktiskt, eftersom det sparar både tid och pengar. Dessutom finns det svarta plastsäckar i rullar; du får alltså alltid många med dig hem efter att du handlat plastsäckar. Perfekt, eller hur?

Comments are closed.