Börja bearbeta sorgen med att sortera saker i olika plastsäckar

Ibland känns det bara jobbigt att ta tag i saker och ting, som till exempel att sortera upp alltsammans när en nära vän eller släkting har dött. Det är en jobbig period och som om inte det vore nog måste du se och röra vid alla föremål som påminner om personen. Något som är smärtsamt, men som måste göras. Med hjälp av olika plastsäckar kan du få det överstökat snabbt och även få en bra struktur på vad som ligger var. Det måste göras och att ta tag i det jobbiga direkt gör att sorgen kommer kännas lättare att hantera efter.

Du ska få ett par tips för att lättare kunna få struktur över vad det är du behöver göra. Börja med att köpa olika plastsäckar. De är lätta att bära på, du får många på en rulle och dessutom går det att återanvända. Att släpa hem otympliga flyttkartonger när någon nära dött, är inte det som känns mest lockande. Olika plastsäckar gör det lättare för dig att få en överblick över de saker som finns och i och med att plastsäckar har många olika former och storlekar kan du anpassa inköpen till dina behov. Olika plastsäckar gör att du snabbt kan packa och sortera och få mer tid till att minnas och gå vidare.

Det enklaste är att rita upp vilka saker som finns, dela in det i olika kategorier och sedan sortera därefter. Plastsäckar fungerar bättre än exempelvis flyttlådor, eftersom plast håller längre. Kartonger kan bli fuktiga och smuts kan lätt bita sig fast, medan olika typer av plastsäckar bara är att skölja av. Plastsäckar kan försvaras i källaren, på vinden eller ute i garaget utan att de eller innehållet bli skadade. Gör enkla märkningar och dela upp olika plastsäckar för olika kategorier. Använd dig utav etiketter eller tejp och skriv vad de olika plastsäckar som du har innehåller. Ställ de sedan bredvid varandra om de hör ihop och längre ifrån varandra om kategorierna inte gör det.

Minnen är svåra att hantera, vi vet det. Och just din sorg måste få ta sin tid, men som en del i sorgearbetet måste du acceptera vad som hänt. Genom att ta tag i sorteringen har du kommit ett steg på vägen. Ingen begär att sakerna ska ligga snyggt och prydligt, men genom att packa i olika plastsäckar, gör du en första rensning som gör att det kommer kännas lättare att hantera sorgen.

Comments are closed.